Blog 09-01-2020

Tiny house

 

09-01-2020

 

Waar staan we nu?

 

We hebben een opdrachtgever (Leon) bij Ventura in Venlo daar komt hij ook te staan uiteindelijk. We zijn ook bezig met een loods te regelen om daar te kunnen bouwen.

Ook doen we ons best om een subsidie aanvragen.

 

Het liefst willen voor de zomervakantie een casco tiny house hebben, dus moeten nog flink aan de bak.  

 

Open dag Agora Roermond 

 

Op 1 februari 2020 is er en open dag op Agora Roermond de school waar het tiny house project ook ontstaan is. Daar gaan we presenteren, zodat ook nieuwe mensen (van agora) weten wat wij doen op Agora met het tiny house project.

 

Nieuwe mensen in tiny house groep!

 

Er zijn drie nieuwe mensen bijgekomen. Samen met de nieuwe leerlingen zitten we elke week bij elkaar om nieuwe ideeën te bespreken en een plan te maken om uiteindelijk een tiny house te bouwen.

 

Inspiratiesessies

 

Cube Homes

Met een aantal leerlingen van onze groep zijn we naar Cube Homes geweest in Swalmen,

om daar inspiratie en informatie te verzamelen. Zo zijn we erachter gekomen dat vurehout duurzaam hout is. Cube Homes maakt kleine duurzame huisjes voor bijvoorbeeld oudere mensen, zodat zij bij hun kinderen in de tuin kunnen wonen. De huisjes zijn niet helemaal op eigen voorzieningen, zoals de meeste tiny houses. Zij hebben het meeste in huis van gerecycled hout en vurenhout. Op de badkamer heb je houten tegeltjes met er iets over, zodat de tegels wel waterdicht zijn. Het lijkt op echt tegeltjes dat je hebt op je badkamer, maar dat is dus niet zo. Je hoeft en ook geen kit ervoor te gebruiken, maar wel met een soort cement/beton aan de binnenkant. Het voordeel ervan is geen schimmel in de tussen de tegels. Op het dak kun je ervoor kiezen of je zonnepanelen wilt of dak plantjes je kunt ook allebei of niks kiezen. Ze houden ook rekening met genoeg ruimte in gangen voor bijvoorbeeld rollators en eerste hulp (als het nodig is). Alles wat nodig is in een kan, zoals keuken, badkamer, toilet, bank, televisie, bed, kasten, tafel en stoelen. 

(Meer informatie van Cube Homes ga dan naar: https://www.cube-homes.com/)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.