Arjan

Hallo, Ik ben Arjan. Ik ben 15 jaar en zit op de school Agora in Roermond. Ik ben ik dit project gestapt omdat dit mij heel erg aansprak. Binnen dit project ben ik vooral bezig met het ontwerpen van het Tiny house. Dit had ik eerder nog niet gedaan, maar het is wel iets waar ik al lang in geïnteresseerd was. Ik ben begonnen met

ontwerpen van het Tiny house in Sketchup terwijl ik hier nog nooit mee gewerkt had. Het leren van het programma heb ik gedaan door gewoon een ontwerp beginnen te maken met de dingen die mij logisch leken. Met de fouten die ik maakten heb ik geleerd hoe het NIET moest, en wist ik dit voor de volgende keer zodat ik dit niet nog een keer zo deed. Hierdoor heb ik het hele programma leren kennen.

Toen ik 4 ontwerpen had gemaakt in Sketchup ben ik begonnen met het programma Archicad, aangezien ik hier een tekening in kon maken die ook daadwerkelijk gebouwd kan worden.  Dit programma is vele malen lastiger dan Sketchup, Ik kan dit niet op dezelfde manier leren als Sketchup. Ik ben opzoek gegaan naar een cursus. Toen ik deze had gevonden ben ik hiermee begonnen om door middel van deze cursus het programma te leren.

Als ik niet in dit project was gestapt was ik hier waarschijnlijk niet zo mee bezig geweest. In andere challenges ben ik met andere dingen bezig. Ik heb bijvoorbeeld onderzocht hoe krachtig lucht is, en heb hiervoor als footprint een hovercraft gemaakt.

Ook heb ik een challenge om een bureau te maken. Ik ben op het idee gekomen om een auto van de sloop te halen en hier een bureau van te maken. Dit heeft veel tijd en organisatie werk gekost, maar heeft me ook veel wijzer gemaakt. ik heb leren lassen en met een cirkelzaag werken enz.

In mijn vrije tijd mountainbike ik veel. Ik doe dit vrijwel iedere dag na school.

Ik vind dat je in een tiny house moet wonen, zodat je bewust wordt dat je ook met minder spullen kan leven.

*Disclaimer: Deze informatie kan ouder zijn en dus niet meer van toepassing*