Cato

Hoi, mijn naam is Cato, ik ben 15 jaar en mijn opleidingsniveau is VWO. Op dit moment ben ik 3e jaars. In dit project ben ik de contactpersoonen tijdens de vergaderingen ben ik gespreksleider. 

Als contactpersoon ben ik meestal degene van het team die ons voorstelt op gelegenheden en presenteert aan mensen wat wij doen. Verder pleeg ik ook de meeste telefoontjes, stuur en beantwoord ik de mails en koppel ik alles wat ik binnen krijg natuurlijk terug naar de rest. Als je contact op wilt nemen met ons team, is de kans dus groot dat je een reactie krijgt van mij 🙂

Ik heb al zoveel meegemaakt tijdens dit project wat ik niet had willen missen; Venlo Regionomics, dit was een bijeenkomst van mensen die allemaal geïnteresseerd zijn in duurzaamheid (hierbij heb ik ook twee van mijn beste vrienden leren kennen), we hebben Cees leren kennen, een man waar ik al veel van geleerd heb. Hij draagt zoveel wijs- en vrolijkheid met zich mee. Van Rogé heb ik ook al erg veel geleerd. Ook al komt dat niet altijd zo bij hem over, omdat wij allebei best eigenwijs zijn 😉 En ik ben met Arjan en Cees naar een bijeenkomst geweest bij de gemeente waar we met verschillende wethouders en

fractievoorzitters hebben gepraat. Zelfs de burgemeester van Roermond wilde met ons praten, ik voelde me zo vereerd! 🙂 De groei die we hebben doorgemaakt in dit project had ik ook niet willen missen. We zijn binnen 2 jaar van een groepje leerlingen naar een sterk team gegaan, die elkaars krachten en valkuilen kent.


Hmm… Dat vind ik niet zo gemakkelijk om van mezelf te zeggen. Ik ben namelijk best perfectionistisch. Maar een ding weet ik zeker; ik ben goed in praten. Praten in het algemeen, maar ook dingen uitleggen en praten voor een publiek lukt mij wel. Verder heb ik vaker van mensen te horen gekregen dat ik vriendelijk ben en mensen goed op hun gemak kan stellen. Mijn buitenschoolse interesses liggen ook voor het grootste deel bij het sociale stukje. Ik spreek graag af met vrienden en praat dan met ze over vanallesennogwat. Dan vind ik het bijvoorbeeld ook erg interessant om diepgaande gesprekken met ze te voeren en ze advies te geven. Verder hou ik ook heel erg van reizen.

Mijn doel is daarom ook om als ik afgestudeerd ben een tussenjaar te nemen en dan zo veel mogelijk van de wereld te gaan bezoeken. En ik heb ook nog een passie voor muziek. Muziek luisteren, maar ook muziek maken. Ik zou bijvoorbeeld graag beter willen leren zingen. Daar ben ik momenteel dus ook voor aan het oefenen. Zingen is trouwens ook een van de challenges die ik de afgelopen jaren heb gedaan. Ook heb ik challenges gedaan over fotografie en een challenge over de politiek. Deze is mij tot nu toe het meest bijgebleven. Hierbij ben ik de straat op gegaan en heb ik een brutale vraag gesteld aan volwassenen; Op welke politieke partij ga jij stemmen dit jaar? Daarna heb ik gevraagd aan leerlingen bij mij op school, waar zij op zouden stemmen als ze de kans hadden. Vervolgens heb ik de antwoorden van de volwassenen met die van de leerlingen vergeleken. Sinds dit schooljaar ben ik me buiten het Tiny House project meer aan het focussen op wat ik later wil worden. Het antwoord hierop weet ik wel. Ik weet namelijk al best lang dat ik iets in de medische wereld wil gaan doen. En omdat ik kinderen ook erg leuk vind heb ik sinds een paar jaar het doel om kinderarts te worden. Bij een challenge die ik al heb afgerond hierover heb ik uitgezocht welke vervolgopleiding ik nodig heb om kinderarts te worden en waar ik deze opleiding zou kunnen doen. Op dit moment heb ik een challenge waarin ik onderzoek welke impact hormonen hebben op de groei, zowel lichamelijk als op het brein.

Tiny Houses kosten weinig in veel opzichten; energie, het wekt eigen energie op, dit is sowieso ook beter voor het milieu en daardoor beter voor de aarde. Ruimte (als zijnde oppervlakte), de wereldbevolking wordt steeds groter, dus krijgen we steeds minder woonruimte. Verder is het zo dat als je eenmaal een bouwplan hebt het weinig tijd kost om een Tiny House te maken. Hierdoor kun je snel verhuizen als je bijvoorbeeld het huis uit wilt of op korte termijn kleiner wilt gaan wonen. En een Tiny House kost natuurlijk vergeleken met normale huizen veel minder geld. Daardoor kun je je geld in meer nuttige en leuke dingen steken. Denk bijvoorbeeld aan reizen.

*Disclaimer: Deze informatie kan ouder zijn en dus niet meer van toepassing*