De eerste 3 Tiny House ontwerpen

Hier zie je de 3 ontwerpen die onze eerste architect, Arjan, heeft gemaakt in SketchUp. Sketchup is net zoals Archicad een ontwerpprogramma, alleen is Archicad iets professioneler. 

1 van de speerpunten bij de ontwerpen van destijds was om er veel natuurlijk licht in te verwerken, zo kan je ook zien dat er in deze ontwerpen heel veel ramen zitten, dus tevens ook veel licht. Van deze ontwerpen heeft de oude groep ook maquettes gemaakt. Foto's hiervan staan wat meer onderaan deze pagina. 

De Maquettes

Zoals hierboven vermeld hebben we van de eerste paar ontwerpen ook maquettes gemaakt. In de werkplaats op school, waar we een 3D-printer en een houtbewerkingsruimte hebben, hebben we deze maquettes gerealiseerd. Van Sems nieuwe ontwerp willen we ook graag een maquette maken, dus wanneer we die af hebben gemaakt komen ze zeker ook hier te staan!

Sems ontwerpen

Nadat Arjan, onze eerste architect, het project moest verlaten (wegens het examen) nam Sem zijn taak over. Net zoals Arjan begon Sem met het ontwerpen in Sketchup. Zijn eerste ontwerpen, die je hier rechts kan zien, waren vooral om te oefenen met het programma. Zo zie je het Tiny House dat hij destijds heeft ontworpen en ook het groene hobbithole. Bij dit ontwerp had Sem helemaal geen kaders, en uiteindelijk is dit er dus uitgekomen! 

Nadat Sem genoeg ervaring had opgedaan in SketchUp is hij naar Archicad. Archicad is een tekenprogramma wat ook in de professionele architectenwereld wordt gebruikt om, natuurlijk, ontwerpen te maken. In Archicad is hij begonnen met het maken van een Tiny House en na een tijd zijn we in contact gekomen met een architect bij Engelman Architecten, een architectenbureau in Roermond. Dit bureau wou graag een keer met Sem afspreken zodat Sem zijn ontwerpen live kon tonen aan een de architect. Blijkbaar is dit goed bevallen, want tot de dag van vandaag werken Sem en de architect nogsteeds samen! Samen hebben ze het ontwerp geperfectioneerd, zowel op het technische vlak als op het uiterlijk. Zoek de 10 verschillen!