De geschiedenis van al onze ontwerpen

De eerste 3 Tiny House ontwerpen

De afgelopen tijd hebben we veel verschillende ontwerpen gemaakt, van kleine huisjes tot grote hobbit-holes, we hebben ze allemaal gehad.

Hier zie je de 3 ontwerpen die onze eerste architect heeft gemaakt in SketchUp. Zoals je bijvoorbeeld kan zien op de 3e foto was toen het idee om het Tiny House op een vrachtwagen te zetten. Met dat idee zijn we nu niet verder gegaan, wel hebben we natuurlijk veel feedback vanaf dit ontwerp verwerkt in de ontwerpen hierna. Zo hebben we ook een filmpje, waarin je mee wordt genomen in het Tiny House.

Van deze eerdere ontwerpen hebben we later ook maquettes gemaakt, de ene gemaakt met hout en stukjes karton, de andere volledig 3D geprint in de werkplaats bij ons op school.

De overname van Sem

Nadat Arjan, onze oude architect, het project moest verlaten (wegens het examen) nam Sem zijn taak over. Wat je hieronder ziet is het eerste ontwerp dat Sem voor zichzelf maakte, om te oefenen met het programma.

Terwijl hij bezig was met bovenstaand ontwerp heeft Sem ook gewerkt aan het eerste Tiny House ontwerp. In dit ontwerp zie je dat het dak nog 2 kanten op heilt, dit is in de nieuwe versie verandert naar 1 kant. Wat natuurlijk het grootste contrast heeft is de wand, in dit ontwerp zit er een glazen deur is. In het nieuwe ontwerp is vrijwel de gehele wand van glas.

Nadat Sem SketchUp-ervaren was geworden is hij overgestapt naar Archicad. Archicad is een tekenprogramma wat ook in de architectenwereld wordt gebruikt om proffesionele ontwerpen te maken. Nadat hij ook genoeg ervaring had in Archicad hebben we een mail gestuurd naar Engelman Architecten, een architectenbureau in Roermond. Dit bureau wou graag een keer met Sem afspreken zodat Sem daarin zijn ontwerpen live kon tonen aan een van de architecten. Blijkbaar is dit aan beide kanten goed bevallen, want sindsdien komt Sem elke week langs om samen met de architect aan zijn ontwerp te werken.