De blog van 25-5-2022

Hallo ik ben Sem en in deze blog ga ik vertellen wat ik heb gedaan in dit project en waar ik mee bezig ben.

In mijn eerste jaar zat ik nog heel erg te zoeken wat ik wilde doen. Ik had verschillende dingen uitgezocht maar uiteindelijk kwam ik op een simpel 3D programma. Hierin was ik begonnen met gewoon dingen maken zoals huizen en autos. Ergens rond het midde van het jaar hoorde ik van een project genaamd tiny house Agora van een coach in het lokaal. Hij had me al met het programma zien spelen en dacht dat dit me kon helpen dieper op mijn interesse in te gaan.

Dus ik ging naar de hun presentatie om nieuwe leden te zoeken. Ze vertelde over hoe ze in het project werkte en hoe ze dan een Tiny house wilde bouwen. Dit leek me leuk om te proberen omdat ik het idee van een groot project me waar ik dan met mijn nieuw gevonden interesse in kwijt kan me wel aan trok. Dit zou iets zijn waar ik mijn tijd in wilde steken en trots op zou kunnen zijn.

Ik ging meedoen aan dit project en het eerste wat ik ging doen was een nieuw programma leren, Sketchup. Ik had de hele week tutorials gekeken en rond gekeken in het programma.

En het ging al redelijk goed, ik wist wat ik wou maken en het was niet heel moeilijk om te leren. We hadden al een aannemer met wat eisen dus daar bouwde ik op.

Maar uiteindelijk hebben we de samenwerking gestopt omdat we uiteenlopende doelen hadden. En met wat updates bleef het ontwerp wel maar nu zoekende naar een nieuwe plaats hem neer te zetten.

Tot nu toe hadden we vooral schetsen, niet concreet dus. wat we wel nodig hadden als we hem wouden bouwen. daarom ging ik nu over naar een ander programma, Archicad. Dit is een programma waarmee ook echte huizen gebouwd worden. En dit was heel iets anders hier in konden we veel verder en kon het onderzoekswerk zoals de materialen echt in benut woorden. Alleen dit programma was heel complex en dus hadden we iemand nodig die er al ervaring mee had en hiervoor gingen we naar een architectenbureau om hier in hulp te krijgen. Dit hielp heel erg hier kwam ik ook in contact met een architect die me het komende jaar zou helpen om het ontwerp in dit programma te zetten.

Dit project heeft me veel geleerd niet alleen met het tekenen maar ook hoe ik in een groep kan werken, mails kan schrijven en hoe ik mijzelf dingen kan leren. Het project is nog niet af maar ik heb zoveel hiervan geleerd dat ik vind dat dit mijn tijd waard was.