De blog van 16-9-2022

Hoi, mijn naam is Rogé Pollen en ik ben sinds 2017 betrokken bij Tiny House Agora. Het begon met een inspiratie-sessie die ik gaf op Wings Agora Roermond. Ik vond het bizar dat je alleen een duurzame woning kon bouwen als je over voldoende geld beschikte en besloot de leerlingen van Agora te vragen of dit anders kon. Hieruit kwamen heel veel toffe ideeën, maar het Tiny House was het meest concreet en potentieel haalbaar. Zo begon een fantastische reis die ik voor geen goud had willen missen. Inmiddels met de derde lichting leerlingen zijn we al ver gekomen. We hebben een plek waar het huis mag staan en hebben een aannemer die samen met ons wil bouwen. Ik ben super trots op alle kinderen die de energie en het doorzettingsvermogen hadden én hebben om dit project een succes te maken.

Dan wat meer over mij persoonlijk. Ik ben getrouwd en vader van twee kinderen die beide op Agora gezeten hebben. Ik heb een prachtige hond en woon in Venlo. Tot dit jaar ben ik, naast coach voor het Tiny House project, altijd ondernemer geweest. Een tof beroep waar ik al mijn energie in kwijt kon.

Afgelopen schooljaar kreeg ik echter de kans om als coach in te vallen voor een collega die met zwangerschapsverlof ging. Ik kreeg toen voor het eerst mijn eigen coachgroep en wist dat ik mijn droombaan gevonden had. Een baan die zeer intensief is, maar mij ook heel veel energie oplevert. Ik heb zogezegd mijn doel in het leven gevonden. Klinkt soms wat zweverig, maar het voelt wel zo. Ik voel me als een vis in het water en vind het fantastisch om iedere dag met zulke creatieve geesten om te gaan. Het is een inspiratie voor mij en veel volwassenen die bij het project betrokken zijn. Het blijft ongelofelijk wat kinderen kunnen als wij hun het vertrouwen geven dat ze verdienen.

Verder ben ik gek op Lego, kijk graag Formule 1 en Atletiek. Ik wandel graag en fiets regelmatig rondom Venlo op mijn gravelbike. Tijdens deze activiteiten luister ik graag naar boeken en podcasts. Vakanties doe ik het liefst in Oostenrijk en/of Italië. Je kunt me wakker maken voor italiaans eten en ik kook zelf ook graag.

Dit is in een notendop wie ik ben. Voor vragen ben ik bereikbaar via contactformulier onderaan deze pagina!

Groetjes,

Rogé

De blog van 22-6-2022

Welkom bij alweer de 4e blog van dit jaar! 

Afgelopen 30 dagen zijn we veel bezig geweest met de architectuur van zowel het casco als het interieur in ons Tiny House. Zo heeft Twan, onze binnenhuisarchitect, het gehele huis ingericht. In de bijgevoegde plaatjes hieronder kan je zijn ontwerp tot nu toe zien.

In de linkerafbeelding zie je schuifkast, ZOU JE DENKEN, maar eigenlijk is dat een uitschuifbaar bed. Ook zijn alle kastjes (met de bruine knoppen) zo efficient mogelijk geplaats en is alle mogelijk ruimte zo uiterst mogelijk benut. Dit allemaal doet hij in samenwerking met Sem, onze architect, en Meef, onze meubelarchitect. Sem zorgt ervoor dat de indeling van het casco en Twan ’s ontwerpen gelijk zijn en Meef bedenkt samen met Twan slimme meubels. Zoals het uitschuifbare bed, maar ook is Meef nu bezig met een tafel-stoel-kast bezig, waar wij allemaal reuze enthousiast over zijn!
Voorstelrondje!!!

Ik ben Jules, nu 15 jaar oud en met 3 jaar Tiny House ervaring ben ik de langst zittende en weiste van de groep ;). In deze 3 jaar heb ik meerdere rollen gehad, zo ben ik notulist en materiaaluitzoeker geweest en nu ben ik de websitebouwer, alles op deze site is dus door mij gecreeërd! Zelf vind ik dit project echt heel leerzaam, in de afgelopen 3 jaar heb ik echt heel veel geleerd en ik verwacht in de komende tijd nog meer te gaan leren. In mijn semi-vrije tijd werk ik veel aan projecten, sommige (zoals Tiny House) voor school, maar de meeste buitenschools. De rode draad in al deze projecten is zeker we het stukje duurzaamheid, zo is het Tiny House project duurzaam gericht en ben ik met andere projecten ook veel op het duurzame spectrum bezig.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende!